De eerste aanmeldingen komen binnen! Het Equinox Project Team is druk in de weer om jullie vragen te beantwoorden en de pakketjes in orde te maken. 

In de loop van volgende week zullen de mensen die zich deze dagen aanmelden hun pakketje thuis ontvangen. Bewaar alles goed de komende tijd, je weet nooit wat je nog nodig hebt.

De deelnemers binnen de gezinnen zijn tussen de 4 en 20 jaar, ontzettend leuk!

Equinox Project doet o.a. een beroep op de hersenen, je gaat allerlei nieuwe kennis opdoen. De hersenen kun je zien als een bijzonder zenuwnetwerk dat bewust bestuurd kan worden. Het bestaat uit miljarden hele kleine zenuwen. 

Wanneer je iets nieuws leert, stimuleer je daarmee nieuwe verbindingen en dat is precies wat we tijdens Equinox Project gaat doen. 

Zie de hersenen maar eens als een soort visnet die in de zee geworden wordt. Het vangt op deze manier een heleboel nieuwe feiten, maar vaak is het moeilijk om deze kennis terug te halen of er een betekenis aan te geven. 

De truc is om het brein te trainen nieuwe feiten te verbinden met oude, al reeds aanwezige kennis. Creativiteit, onderzoeken, ontdekken, nieuwsgierigheid, logica, verbindingen leggen etc. 

Tijdens het Equinox Project gaan de kinderen en jongeren op deze manier aan de slag en kunnen ze de vaardigheden die ze eigen maken ook toepassen op school en in hun verdere leven.